Biometrische technologie populair bij restaurants VS

Steeds meer Amerikaanse restaurants maken gebruik van apparaten die de vingerafdruk lezen van werknemers. Dat schrijft Fast Casual op zijn site. De lezers van vingerafdrukken worden, in plaats van persoonlijke pasjes, gebruikt om onder meer aanwezigheid te klokken. “Dit is een revolutie tegen het verlies van omzet.”

De redenen voor het gebruik van de biometrische technologie zijn per bedrijf verschillend, vertelt Gary Oberman, manager bij technologieproducent DigitalPersona. Waar het ene bedrijf tijd wil besparen, doordat onder meer de pincodes niet maandelijks hoeven worden vervangen, gaat het andere bedrijf er vanuit dat werknemers betrouwbaarder worden en niet frauderen met hun tijd van aanwezigheid. Daarnaast zijn veel bedrijven het erover eens dat het systeem de veiligheid op de werkvloer vergroot, omdat onbevoegden moeilijker binnen komen.

Het grootste tegenargument voor de vingerafdruk-lezers is het oncomfortabele gevoel dat veel werknemers krijgen. Zij zijn niet op de hoogte van de precieze werking van het systeem en voelen zich gecontroleerd en in hun privacy geschonden.

DigitalPersonal installeerde het systeem U.are.U onlangs bij de restaurantketens Sailormen Inc., Rage Inc. en Tar Heel Capital. Volgens Oberman zijn er drie andere 'grote namen' geïntereseerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!