The Irish Times op bezoek bij Aldi

Aldi heeft The Irish Times uitgenodigd om productproeverijen bij te wonen en te praten over de in Ierland met 84 winkels gevestigde supermarktformule.

De uitgenodigde journalist doet in een artikel in de consumentenrubriek PriceWatch zijn verhaal. Op het hoofdkantoor wordt de kwaliteit van de producten getest en vergeleken met artikelen van concurrerende supermarkten. De journalist noemt de kwaliteit van de Aldi-producten vaak beter of vergelijkbaar met die van duurdere producten van andere supers.

Tijdens het bezoek gaf Aldi ook informatie prijs over zijn leveranciers. Zo maakt de super in Ierland gebruik van fabrikanten die ook aan Tesco en Superquinn leveren. Dezelfde producten liggen vaak voor een veel lagere prijs bij Aldi. Zo kost de Premium fillet steaks bij Aldi 34,97 euro per kilo terwijl deze bij Superquinn 49,95 euro per kilo kost. Een tweede voorbeeld is chips. Bij Aldi kost een verpakking met twaalf zakjes van 25 gram in totaal 1,99 euro. Bij andere supermarkten kosten dezelfde chips 2,15 euro voor slechts zes zakjes.

Toen Aldi tien jaar geleden naar Ierland ging waren zowel fabrikanten als consumenten huiverig. Inmiddels is die houding omgeslagen en leveren 107 Ierse producenten aan de discounter, aldus de krant. Sommige leveranciers lieten duidelijk blijken aan Aldi te leveren, zoals AIBP Meats en Heatherfields in Co Carlow terwijl anderen dat per se niet doen. In sommige gevallen staat in de contracten dat de relatie per direct wordt beeidingd als deze uitlekt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!