Nike weert schadelijke chemicaliën

In navolging van Puma gaat ook Nike het lozen van schadelijke chemicaliën in de totale productielijn uitbannen. Om dit te realiseren gaat het sportmerk samenwerken met leveranciers, de chemische industrie en andere modemerken.

De komende maanden gaat Nike werken aan een actieplan. Hierin meldt het merk hoe er moet worden omgegaan met gevaarlijke chemische stoffen en hoe het merk kan bijdragen aan transparantie omtrent chemicaliën in de modebranche. Ook stelt het bedrijf een tijdschema op waarin staat wanneer de meest gevaarlijke stoffen geëlimineerd moeten zijn. Nike heeft al laten weten dat er nog veel innovatie moet plaatsvinden voor er echt sprake is van 'groene chemie'.

Met deze toezegging gaat Nike in op de eisen van Greenpeace. Deze milieuorganisatie begon begin juli met de campagne 'Detox Challenge' waarin het stelde dat sportmerken als Nike, Adidas en Puma, medeverantwoordelijk zijn voor de giftige en hormoonverstorende chemicaliën in Chinese rivieren.

Puma kondigde als eerste merk aan schadelijke chemicaliën te weren. Nike gaat hierin nog een stap verder dan Puma door te zeggen zich hard te maken voor een verandering in de hele sector over de hele wereld en niet alleen in China.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!