Winkeliers Jordaan boos om 'regeldrift'

Retailers in de Jordaan zijn het niet eens met de nieuwe regelvoering van stadsdeel Centrum. Het stadsdeel liet vorige week weten dat alle ondernemers in de Tweede Tuindwarsstraat hun straatmeubilair weg moeten halen. Plantenbakken, kledingrekken, bankjes en prijslijsten zijn, tot woede van de winkeliers, niet meer geoorloofd. Volgens het stadsdeel wordt er ‘steeds meer ruimte in beslag genomen door objecten zonder dat daarvoor een vergunning is verleend.

Ondernemers in de Tweede Tuindwars-, Anjeliersdwars- en Elegantierstraat kwamen woensdagavond bij elkaar om een actieplan op te stellen tegen de regeldrift van het stadsdeel. Zo gaan de winkeliers handtekeningen tegen het beleid van de gemeente verzamelen, en worden er de komende dagen ludieke acties gehouden om de levendigheid in ‘het leukste straatje van de Jordaan’ te behouden.

De ondernemers van de straat hebben er geen enkel begrip voor dat de straat, die net autovrij is gemaakt, nu in zijn geheel leeg moet worden gehaald. Gesprekken met stadsdeelwethouder Boudewijn Oranje om tot een vergelijk te komen, leverden niets op. Sterker nog: Oranje dreigde met, wat hij noemde,  'Duitse methoden' te gaan handhaven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!