FNV: 'Karel van Eerd is een Pinoccio'

FNV Bondgenoten vergelijkt Jumbo-oprichter en president-commisaris Karel van Eerd in een persbericht met sprookjesfiguur Pinoccio. In een recent verschenen boek zegt Van Eerd dat het niet breken van beloften één van zijn gouden regels is, maar volgens FNV schendt Jumbo de afspraken over arbeidsvoorwaarden.

De bond doelt hiermee op de in mei door de bonden afgesproken cao-deals om het loon van Jumbo-medewerkers te laten stijgen door een overgang naar het loongebouw van Super de Boer en de invoering van een ploegentoeslag van vijftien procent. FNV claimt dat, nu de portemonnee moet worden getrokken, afspraken naar beneden zijn verdraaid waardoor werknemers niet krijgen waar ze recht op hebben. 

Afgelopen week verscheen het boek ‘Mijn naam is Karel van Eerd en ik bewijs dat het wèl kan’. In dit boek doet Van Eerd de ontstaansgeschiedenis van Jumbo uit de doeken en vertelt hij zijn gouden regels voor succesvol zakendoen. Eén van deze regels is ‘breek nooit een belofte’.

Ingrid van Pinxteren van FNV Bondgenoten noemt het 'stuitend' dat zo’n succesvol bedrijf zijn medewerkers zo respectloos behandelt. "De Jumbo-medewerkers zijn boos en dat is volkomen te begrijpen. Belofte maakt schuld. Je begint je af te vragen of Jumbo wel te vertrouwen is." 

Vanuit Jumbo is vooralsnog niet gereageerd op het voorval.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!