Klantgegevens BuyVIP op straat

Miljoenen klantgegevens van de Europese winkelclub BuyVIP zijn gestolen. De dochter van Amazon werd bestolen van de gebruikersnaam, het wachtwoord, adres, de geboortedatum en het e-mailadres van zes miljoen gebruikers. Onbekend is wie er verantwoordelijk is voor de inbraak en waar de gegevens naartoe zijn gekopieerd.

Omdat de wachtwoorden en financiële gegevens standaard zijn versleuteld, kan daar geen misbruik van worden gemaakt. De persoonsgegevens die zij wel hebben is echter meer dan voldoende om de identiteit van de consument aan te nemen.

Wie de boeven en de gegevens gaat opsporen is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of BuyVIP aangifte heeft gedaan. Branchevereniging Thuiswinkel.org vindt dat de Nederlandse overheid cybercrime harder moet aanpakken. De voorkoming en effectieve bestrijding zou geen enkele prioriteit bij de politieke bestuurders hebben.

De besloten winkelclub BuyVIP is actief in vijf Europese landen. Nederland hoort daar niet bij. De keten noteerde in 2010 een omzet tussen de honderd en 130 miljoen euro.

Eerder: Cybercrime jaarlijks grote schadepost

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!