'Nieuwe cfo Ahold schot in de roos'

De benoeming van Jeff Carr tot financieel topman van Ahold is volgens ING-analist John David Roeg een goede zet geweest. Roeg maakt deze inschatting op basis van de eerdere loopbaan van de Brit.

Carr heeft volgens de analist een goede achtergrond in de distributie en beschikt over consumentenkennis. "En belangrijk is dat hij veel ervaring heeft in 'low cost'-bedrijven als Easyjet. Hij wordt immers ook verantwoordelijk voor het kostenbesparingsprogramma."

Roeg hoop voor Ahold echter dat Carr ook een goede dealmaker is. "Ahold heeft op korte termijn een overname nodig. De omzet groeit namelijk niet snel genoeg. Ook moet hij de balans verbeteren.'' Gedurende zijn eerdere loopbaan heeft Carr niet te maken gehad met overnames. Daarnaast heeft hij geen ervaring in opkomende markten, waar een acquisitie van Ahold volgens Roeg voor de hand ligt.

Dat Carr geen retailervaring heeft is volgens Roeg geen groot probleem. "Er zijn weinig topbestuurders met veel retailervaring. Bestuursvoorzitter van Ahold Dick Boer is wat dat betreft een uitzondering. Maar Lars Olofsson van Carrefour is bijvoorbeeld ook geen retailman."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!