Google lanceert mobiele betalingsdienst

Google heeft samen met vijf creditcardmaatschappijen de mobiele betalingsdienst Google Wallet officieel gelanceerd. De dienst is voorlopig alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten.

De zoekmachine testte de dienst vier maanden voor deze officieel uit te rollen. Creditcardmaatschappijen City, MasterCard, Visa, Discover en American Express hebben nauw met Google samengewerkt voor de lancering. Met de nfc-app, die overigens alleen wordt geïnstalleerd op de Sprint Nexus S 4G, kunnen consumenten mobiel afrekenen via hun creditcard of een prepaid kaart.

PayPal liet eerder aan nieuwssite Emerce weten de betalingsdienst van Google niet als een bedreiging te zien. “Het is een nfc-dienst. Wij geloven meer in een oplossing in de cloud”, aldus Eelco van Wijk, country manager van PayPal Nederland.

Google heeft gemeld geen data op te slaan of geld aan de transacties te verdienen. Google verdient wel geld met de bijbehorende kortingsdienst Offers. Deze korting zou direct worden toegepast wanneer een klant afrekent met Google Wallet. Google krijgt vervolgens een vergoeding voor het aanbrengen van de klant.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!