Vleesconsumptie daalt met 4%

In het eerste kwartaal van 2005 is de Nederlandse vleesconsumptie met 4% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2004. Dit blijkt uit cijfers van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. De bestedingen aan vlees daalden met 2%. Zowel rund- als varkensvlees werden in het eerste kwartaal duurder. Van alle vleesverkoop kwam 85% voor rekening van de supermarkten. Het aandeel voorverpakt vlees steeg met 2% naar 85%.De consumptie van pluimveevlees steeg in het eerste kwartaal met 8%, terwijl de bestedingen met 5% toenamen. De consumentenprijzen daalden dus. De kalkoenconsumptie steeg met 20%, vooral door de vroege paasdagen. In 2005 vielen die in het eerste kwartaal en in 2004 in het tweede. De verkoop van vleeswaren daalde met 4%.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!