Jumbo-directeur: 'Groeicijfers beangstigend'

Het succes van Jumbo gaat directeur Frits van Eerd niet in de koude kleren zitten. De ombouw van Super de Boer naar Jumbo zorgt voor forse groeicijfers. Volgens Van Eerd zijn deze cijfers soms ook wel beangstigend. “Gaat het succes ons niet eens tegenwerken?”, aldus Van Eerd in dagblad De Gelderlander.

Toch zegt de directeur zich geen zorgen te maken, omdat hij het volste vertrouwen heeft in het team achter de formule . “De groei vraagt enorm veel van de medewerkers, vooral in de logistieke sector.” De groei leverde de keten op logistiek gebied wat problemen op. Het lukte de afgelopen periode niet altijd om alle winkels op tijd te beleveren. “Dat zijn geen kinderziekten, maar dat is een hobbel in het proces. We wisten van te voren dat het een hele klus zou zijn.”

De keten bezit na de overname van de SdB-vestigingen een marktaandeel van ongeveer tien procent. Jumbo heeft zijn aandeel in de markt daarmee in vijf jaar weten te verdubbelen. Van Eerd weet niet of dat groeitempo vastgehouden kan worden. “We houden een groeistrategie, maar om binnen vijf jaar van tien naar twintig procent marktaandeel te groeien is een hele uitdaging. Om daarna van twintig naar veertig procent te gaan is weer een te grote ambitie”, aldus de directeur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!