‘Regeldruk winkeliers toegenomen’

Drie op de tien retailers voelt meer regeldruk dan een jaar geleden. Het kabinet Rutte beloofde een jaar geleden dat de regeldruk zou afnemen, maar winkeliers zouden juist het gevoel hebben dat ze zich aan meer regeltjes moeten houden. Dat blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau onder 1250 MKB’ers.

“Deze druk komt van verschillende kanten”, zegt Ruud van Dusschoten, directeur Business Banking ING Nederland. “Niet alleen van de centrale overheid, maar ook door Europese afspraken, lokale overheden en productschappen. “

Het zijn verschillende regels waar de MKB’ers wel van af willen, zo blijkt uit de enquête. Op de vraag of de ondernemers per jaar tien procent meer belasting zouden willen betalen in ruil voor minder regels, werd veelvuldig ja geantwoord. Ondernemers zouden de maandelijkse aangifte van loon- en omzetbelasting als vervelend ervaren. Zij geven dit liever maar één keer per jaar op. Het kabinet heeft het nu beperkt mogelijk gemaakt om per kwartaal opgave te doen in plaats van per maand. Vanaf 2013 hoeven ondernemers ook de KvK jaarlijks geen veertig euro heffing meer te betalen.

Modebrancheorganisatie CBW-Mitex liet eerder al weten blij te zijn met het besluit van de minister van Economische Zaken, Maxim Verhagen. Volgens het CBW-Mitex gaat van elke verdiende tien euro, één procent naar administratieve rompslomp. De brancheorganisatie is daarom blij dat het loonstrookje vereenvoudigd wordt en de plicht om werkzame personen op te geven wordt afgeschaft. “ Het lijkt er op dat het kabinet stappen maakt”, vervolgt Van Dusschoten. “Het is nu zaak om in looppas verder te gaan met vermindering van de regeldruk.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!