Ahold boekt meer winst dan verwacht

Ahold heeft in het derde kwartaal de winst en omzet zien stijgen, ondanks moeilijke marktomstandigheden. Het supermarktconcern realiseerde betere resultaten dan verwacht, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Het omzetcijfer kwam uit op 6,86 miljard euro, een groei van 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegen constante wisselkoersen stegen de inkomsten met 6,9 procent.

Het winkelbedrijf noteerde een operationele winst van 300 miljoen euro, een groei van vijf procent.
De nettowinst klom ruim vijftien procent naar 257 miljoen euro. De stijging is deels te danken aan een belastingmeevaller.

De omzet steeg zowel in Nederland als in de VS, waar Ahold de helft van zijn omzet vandaan haalt. Wel was in Nederland het bedrijfsresultaat met 149 miljoen euro zo'n zeven miljoen euro lager dan vorig jaar. De Amerikaanse supermarkten (Stop&Shop, Giant-Carlisle, Giant Landover) boekten een omzet van 5,8 miljard dollar (circa 4,3 miljard euro), een stijging van 8,5 procent.

Bij Ahold Nederland, met de formules Albert Heijn, Etos en Gall & Gall, steeg de omzet met 4,5 procent naar 2,3 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde echter met zeven miljoen naar 149 miljoen. De omzet in winkels die langer dan een jaar open zijn steeg met drie procent

Ook in Tsjechië en Slowakije noteerde Ahold groei. De omzet steeg met 5,4 procent en het bedrijfsresultaat ging van twee miljoen in het derde kwartaal van 2010 naar drie miljoen in de afgelopen drie maanden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!