Mondiale daling winkelhuren

De huurprijzen van winkelbestemmingen blijven wereldwijd kelderen. Door de eurocrisis daalt echter het consumentenvertrouwen, waardoor retailers voorzichtig zijn met uitbreiden. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.

In het derde kwartaal van 2011 daalden de huurprijzen wereldwijd met 0,6 procent. In Amerika daalden de winkelhuren met twee procent en in Azië, Europa, het Midden Oosten en Afrika lagen de huurprijzen op hetzelfde niveau als het tweede kwartaal van 2011.

Fifth Avenue in New York blijft met een jaarlijkse huurprijs van 15.244 euro per vierkante meter de duurste winkelbestemming ter wereld. Hong Kong staat op nummer twee met een huurprijs van 13.601 euro per vierkante meter per jaar. Ter vergelijking, in de Kalverstraat in Amsterdam betaalt men jaarlijks een tophuurprijs van 2.800,euro per vierkante meter. Sydney staat op nummer drie, en Londen mag zich met een vierde plek de duurste winkelstad van Europa noemen.

“Ondanks de onzekere economische tijden, blijft er onder retailers een grote vraag naar goede winkelbestemmingen”, aldus Ray Torto, econoom bij CBRE. “Vooral opkomende markten zoals Azië bieden aantrekkelijke kansen voor groei. Ook toplocaties in belangrijke Europese steden zijn in trek.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!