De Nieuwe Boekenhandel wil staande blijven

De Nieuwe Boekhandel moet boekenketens weer op de kaart zetten. Boekhandels vallen bij bosjes om. Toch opende Monique Burger  vorig jaar in Amsterdam De Nieuwe Boekhandel. De keten is nu genomineerd voor een MKD-award en voor Boekhandel van het jaar.

Burger schreef voor retailers het boek ‘Groeten is Gratis’, waarin zij pleit voor geldvrije winkels. “Het is veiliger, efficiënter en scheelt een hoop gedoe bij de kassa.” In een interview met Nuzakelijk laat Burger weten dat de ambitieuze begroting voor 2010 is gehaald, maar dat er de komende jaren waarschijnlijk geen winst wordt gedraaid. “Toch is het inmiddels wel een solide onderneming. Elk jaar wordt het moeilijker dan het jaar daarvoor. Over een paar jaar zullen er van de zestienduizend bestaande boekhandels nog duizend over zijn. Daar wil ik wel bij zitten.” De keten is daarom ook online actief, met een webwinkel én sociale media. “De winkel stopt niet bij de voordeur. Je winkel is zo groot als de wereld”, aldus Burger.

Burger probeert op allerlei manieren klanten naar haar winkels te halen. Zo werd er naar aanleiding van het boek de Kookkaravaan in de winkel gekookt, of worden er verjaardagen en kerstborrels in de winkel gehouden. Ook wil de eigenaresse de wijk Bos en Lommer, waar de boekhandel gevestigd is, aantrekkelijker maken door een biologische supermarkt naar de straat te halen. “Daardoor krijg je meer publiek.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!