‘Slow food vaart wel bij economische crisis’

De economische crisis is goed voor de Slow Food-beweging, die al 25 jaar gezond en eerlijk eten propagandeert. Dat zei oprichter Carlo Petrini zaterdag tijdens een Europees smaakevenement in Frankrijk. De maatschappij is volgens hem gevoeliger voor de thema’s van de beweging, ‘nu we te maken hebben met drie gelijktijdige crises; de financiële, een milieu- en een energiecrisis’.

De gulzigheid van de mens is niet alleen vernietigend voor de aarde, stelt Petrini, het is ook desastreus voor veel kleine producenten. De echt duurzame voedselvoorziening moet versterkt worden en in het kielzog daarvan de middelgrote en kleine producenten, is hij van mening.

De Slow Food-beweging werd in 1986 opgericht in de buurt van Turijn als reactie op de opening van de eerste fastfoodrestaurants in Italië. De beweging telt ondertussen zo’n honderdduizend leden in 160 landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!