'Gebruik video belangrijk voor online consument'

Bijna driekwart van de online retailers maakt gebruik van video’s. Dat blijkt uit een enquête van eMarketer, zo schrijft Media Post. Filmpjes kunnen worden ingezet om producten aan te prijzen of om vragen te beantwoorden. Uit onderzoek van Implix blijkt dat het bijvoegen van filmpjes aan een nieuwsbrief of e-mail het aantal keer doorklikken met 96 procent verhoogt.

Naar aanleiding van de cijfers wordt verwacht dat het gebruik van video zal stijgen naar negentig procent van al het internetverkeer in 2013, tegen dertig procent in 2010. Consumenten gaan er inmiddels vanuit dat video wordt gebruikt als centraal element van de communicatiestrategie van een bedrijf. “Het maakt niet uit in welke business men zit; het gebruik van video is een essentiële stap om een bedrijf voor te bereiden op de toekomst van marketing”, aldus MediaPost.

Binnen de horeca wordt video nog weinig gebruikt, maar ook daar kan volgens de onderzoekers verandering in komen. “Het is goed mogelijk dat de consument in de toekomst met zijn smartphone een QR code kan scannen op het menu in een restaurant, waarna een filmpje wordt gestart waarin het geselecteerde gerecht en de bereiding daarvan wordt laten zien.”

Het stijgende gebruik van video laat zien dat het kijken naar beelden een favoriete manier van informatie vergaren is voor de online consument. Bedrijven die hierop reageren spreken de consument gemakkelijker aan en bereiken een grotere doelgroep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!