'Snellere goederenontvangst cruciaal'

Om de goederenontvangst in de levensmiddelensector te versnellen is een sectorbrede uitrol van het GS1-label en het GS1-verzendbericht noodzakelijk. Dat meldt de GS1-stuurgroep Supply Chain, die heeft bepaald dat de levensmiddelensector voor eind 2013 deze oplossing moet gebruiken bij de goederenontvangst.

Retailers als Albert Heijn, C1000 en Metro zetten de SSCC-code, het GS1-label en het GS1-verzendbericht al in om hun proces van goederenontvangst te versnellen. Retailers, logistiek dienstverleners en leveranciers zouden immers tachtig procent tijd besparen met de oplossing.

Binnenkomende goederen worden met de unieke SSCC-code op het GS1-label gescand. Deze code wordt gekoppeld aan een eerder ontvangen GS1-verzendbericht waarin informatie staat over de inhoud van de pallets. Zo is precies bekend welke goederen binnen zijn gekomen. De totale zending is hierdoor snel gelost en ingeboekt.

“Het verkorten van de wachttijden van de van de chauffeurs is één van de grootste logistieke uitdagingen”, aldus Marnix Tax, European supply chain development director bij Sara Lee en co-voorzitter van de stuurgroep. “Door de inzet van GS1-labels en –verzendberichten kunnen we het goederenontvangstproces in de keten optimaliseren en de wachttijden verkorten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!