Tientallen C1000-ondernemers gaan stoppen

Komend jaar gaan enkele tientallen C1000-ondernemers hun winkel verkopen. Dat meldt een bron binnen de C1000-organisatie aan Distrifood. “In Amersfoort gaan ze er op dit moment van uit dat er 25 C1000-ondernemers gaan stoppen.”

Sinds de overname van C1000 door CVC Capital in 2008 ligt het aantal ondernemers dat afscheid neemt van zijn winkel opvallend laag, wat sterk te maken heeft met de aandelencertificaten van C1000. Ondernemers die hun certificaat in de zomer van 2008 voor 28.500 euro aanschaften, krijgen begin komend jaar ‘minstens een half miljoen euro’ op hun rekening. “Een ondernemer die drie maanden geleden zijn winkel zou hebben verkocht, zou nog hooguit 150 duizend euro ontvangen, vele tonnen minder dus.”

Ondernemers die hun vestigingspunt willen verkopen, zijn verplicht deze eerst aan de moederorganisatie aan te bieden. Jumbo op zijn beurt gaat op zoek naar nieuwe ondernemers en maakt gebruik van de mogelijkheid om te kijken onder welke formule het vestigingspunt het best rendeert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!