Bakker Bart ruziet verder

En weer is er gerommel bij bakkersconcept Bakker Bart. De verhoudingen tussen het bedrijf achter de formule, Bart's Retail Food Group, en de zelfstandig ondernemers staan opnieuw op scherp door teruglopende omzetcijfers en een fel bekritiseerd huurbeleid. Een deel van de franchisenemers kampt met liquiditeitsproblemen, aldus Het Financieele Dagblad zaterdag.

Zo’n tien procent van de 190 vestigingen zou in financiële nood zijn en nauwelijks de huur kunnen betalen. Franchisenemer en voorzitter van Bart’s Franchise Vereniging John Gerressen spreekt van ‘een zorgelijke situatie’. Hij vreest dat een aantal ondernemers de zaak moet gaan sluiten.

Gerressen ziet in het huurbeleid van Bart’s Retail de kiem van het probleem. Sinds 2008 betalen ondernemers een vast bedrag aan huur. Eerder werd de huur berekend als percentage van de omzet over een jaar. Na invoering van het nieuwe systeem zijn de winkelomzetten teruggelopen, maar bleven de kosten gelijk. Een steeds groter deel gaat zo naar de huur. Een aantal ondernemers zou dan ook schulden hebben bij Bart’s Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!