Mobiel betalen populair bij Starbucks

Steeds meer klanten van Starbucks betalen met hun mobiele telefoon. Minder dan een jaar geleden lanceerde de koffieketen een applicatie waarmee men mobiel kan betalen. Starbucks zou naar eigen zeggen al 26 miljoen transacties afkomstig van iOS, BlackBerry en Android, hebben verwerkt.

“In de afgelopen negen weken werden er zo’n zes miljoen mobiele transacties gedaan”, aldus Adam Brotman, general manager bij Starbucks. Vooral in New York, Seattle, San Francisco, Chicago en San Jose is mobiel betalen populair. Brotman weigerde een specifiek getal te noemen, maar zei dat miljoenen mensen de applicatie hebben gedownload.

Starbucks presenteerde de statistieken om te onderstrepen dat 2011 het ‘mobiele jaar’ van de keten is. De retailer presenteerde in november ook de Cup Magic augmented reality app, die ruim 450 duizend keer is gedownload. Volgens Brotman is het mobiele betalen zo populair door de gebruiksvriendelijkheid. “Het is een snellere, makkelijkere manier om te betalen. We hebben daarom niet alleen de applicatie gelanceerd, maar ook scanners aan onze vestigingen toegevoegd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!