Vraagtekens bij personeelsbeleid Abercrombie & Fitch

Modeketen Abercrombie & Fitch kan in België rekenen op een bezoek van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen (CGKR). Het CGKR zet vraagtekens bij de diversiteit van het personeelsbestand. “We horen dat Abercrombie & Fitch alleen jonge, grote en knappe mensen aanneemt, maar recruteren op leeftijd of uiterlijk mag alleen als dat noodzakelijk is voor het beroep”, aldus CGKR-directeur Jozef de Witte. Ook het beloningssysteem van A&F roept vragen op: een werknemer met een ontbloot bovenlijf zou meer verdienen dan een collega die zijn kleren aanhoudt.

Het CGKR zal een steekproef houden naar de leeftijd van het personeel. De Witte: “Als alle werknemers bijvoorbeeld jonger zijn dan 25 jaar, dan zal Abercrombie & Fitch moeten aantonen dat dat toeval is”.

Abercrombie & Fitch kwam eerder deze week in het nieuws nadat journalisten van De Standaard geweigerd werden bij de perspreview van de openening van een Abercrombie & Fitch-vestiging in Brussel. Het Vlaamse dagblad had die dag een kritisch artikel gepubliceerd over de personeelswerving van het modebedrijf, waarop het merk liet weten het stuk ‘te negatief’ te vinden en daarom ‘niet meer met de krant of de website te willen samenwerken’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!