'Kwart koopt terwijl er geen geld is'

Een kwart van de Nederlanders doet wel eens een aankoop waar eigenlijk geen geld voor is. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in samenwerking met Wijzer in geldzaken. Het merendeel van deze groep heeft achteraf spijt van de aankopen, aldus het Nibud. “Het is een zorgelijke ontwikkeling dat mensen geen concrete actie ondernemen om een volgende keer te voorkomen dat ze ‘spijtaankopen’ doen”, aldus het Nibud.

Aanbiedingen op internet, meer boodschappen doen dan nodig is en impulsaankopen zijn de grootste verleidingen als het gaat om het uitgeven van teveel geld. Het Nibud: “Vooral voor mensen die het financieel niet ruim hebben is het belangrijk te leren hoe ze dit kunnen voorkomen."

Het Nibud adviseert consumenten een bepaald spaardoel op te stellen zodat zich niet tot spijtaankopen laten verleiden. “Door maandelijks een bepaald geldbedrag opzij te zetten op een spaarrekening of door een boodschappenlijstje te gebruiken voorkom de consument dat hij meer geld uitgeeft dan hij eigenlijk heeft.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!