'Supers manipuleren prijzen groente en fruit'

Om de dalende prijzen van andere producten te compenseren, houden supermarkten de prijs van groente en fruit kunstmatig hoog. Dat stelt gezondheidswetenschapper Wilma Waterlander aan de hand van onderzoek naar het onderwerp.

Volgens Waterlander wordt eten duurder naarmate het gezonder wordt. “Ik heb gesproken met verschillende supermarktmanagers. Die hebben aangegeven dat ze bewust een grote marge op groente en fruit rekenen. Dit ter compensatie voor het verlies dat ze draaien op wasmiddel en bier. Die worden onder de prijs verkocht, onder andere door de supermarktoorlog.”

Voor salade moet de consument twee keer zoveel neer leggen als voor een patatje. Een blikje cola is daarnaast goedkoper dan een flesje water. Volgens Waterlander zijn mensen met een lager inkomen hierdoor genoodzaakt om biologische groenten en meergranenbrood in de schappen te laten liggen. De gezondheidswetenschapper stelt dat het goedkoper maken van groente en fruit zorgt voor een substantiële verhoging van de verkopen. “Dat kan zo een aantal kilo’s groente en fruit per week schelen, zelfs bij een prijsverlaging van 25 procent. “

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!