'Kieskeurig.nl populairste vergelijker'

Consumenten bezoeken vooral Kieskeurig.nl of Vergelijk.nl wanneer zij producten willen vergelijken. Dat blijkt uit het rapport Bricks & Clicks Market Monitor van GfK Retail & Technology en IM Networks.

Tijdens het oriënteren bezoeken consumenten gemiddeld 2,1 productvergelijkers. Offline kopers bezoeken twee websites, terwijl online kopers er 2,2 bezoeken voordat zij tot een aankoop overgaan. Kieskeurig.nl (57,1 procent) en Vergelijk.nl (40,4 procent) kwamen als best bezochte vergelijkingssites uit de bus. Opvallend is dat de derde positie in de lijst niet wordt bekleed door een vergelijkingssite. In 24,7 procent van de gevallen raadpleegt men namelijk de site van de fabrikant.

Het onderzoek laat zien dat tweederde van de consumenten die een vergelijkingssite bezoekt, niet doorklikt naar de desbetreffende webwinkel. Dit terwijl deze kliks de vergelijkingssites geld opleveren. Volgens het onderzoek speelt prijs echter niet de grootste factor bij het doen van een aankoop. Consumenten zouden er vanuit gaan dat prijzen van webwinkels per definitie al op elkaar afgestemd zijn.

“Willen vergelijkers hun relevantie behouden, dan moeten ze meer inspelen op de emotie”, concludeert het rapport. “De look & feel van een merk, de belevingswereld, verenigen met nuttige informatie.” Google is een gevaarlijke concurrent van de vergelijkingssites. De zoekmachine lanceerde onlangs Google Shopping. Bovendien waardeert Google generieke informatie (productbeschrijvingen) niet hoog, waardoor vergelijkingssites bij Google niet gauw bovenaan komen te staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!