FAME toch verder

Multimediawinkel FAME zal op 24 februari heropenen in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza. In augustus werd nog bekendgemaakt dat FAME, dat nu gevestigd is aan de Amsterdamse Kalverstraat, de deuren eind januari 2012 zou sluiten.

Arthur ter Braak, general manager van FAME, geeft aan dat de beslissing om te stoppen een hard, maar onvermijdbaar besluit was. “De vestiging aan de Kalverstraat was te groot en te duur. In combinatie met de dalende cd-markt was het niet langer rendabel om FAME open te houden”, legt Ter Braak uit.

Na heftige reacties van klanten, retailers en platenmaatschappijen op de geplande sluiting is FAME blij zijn klanten een alternatief te kunnen bieden. “Naast een uitgebreid assortiment en gespecialiseerd personeel was de FAME-beleving van groot belang voor onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat we dat megastore-gevoel ook kunnen oproepen in onze nieuwe vestiging”, aldus Ter Braak.

De multimediaverkoper zal in Magna Plaza zeshonderd vierkante meter inlijven, waarmee het de grootste home entertainmentwinkel van de Benelux blijft. Op de nieuwe locatie zullen ongeveer twintig verkoopmedewerkers aan de slag kunnen, waardoor zo’n veertig werknemers alsnog hun baan zullen verliezen. Ter Braak: “Dat blijft natuurlijk heel verdrietig, maar als je er met z’n allen vanuit gaat dat niemand in januari nog aan het werk is, is dit natuurlijk een enorme meevaller.”

Game Mania, dat in hetzelfde pand gehuisvest is als FAME, zal half januari verhuizen naar de Nieuwendijk in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!