Supermarktondernemers bundelen krachten in vastgoedfonds

Zo’n 25 supermarktondernemers van verschillende formules hebben de handen ineengeslagen voor een vastgoedfonds. Het zogenoemde Supermarkfonds.nl heeft het eerste winkelcentrum inmiddels aangekocht.

Volgens Ton ten Have, voorzitter van de A-participantenraad, moet het fonds de komende drie tot tien jaar tien tot twintig winkelcentra of winkelpanden verwerven met daarin als voornaamste trekker een supermarkt. “Het gaat hierbij om grotere panden van minstens 1.500 vierkante meter.”

Ondernemers kunnen zich inkopen voor 125 duizend euro of meer. ‘Wij werken exclusief met vastgoed dat is bestemd voor zelfstandig ondernemers”, aldus Ten Have. “Het kan om ondernemers gaan die een eerste winkel willen verwerven, maar ook om multi-franchisers."

Het initiatief geniet steun van het Vakcentrum. “De grondgedachte van het Supermarktfonds is om de positie van de zelfstandige ondernemer te versterken, door het autonoom verwerven van onroerend goed”, aldus directeur Patricia Hoogstraaten. “Dat spreekt het Vakcentrum zeer aan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!