‘Opheffing bedrijfschap funest voor kleine winkelier’

Een mogelijke opheffing van de product- en bedrijfschappen zou slechte gevolgen hebben voor de kleinere winkeliers. Dat stelt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel in een reactie op de uitspraak van de Tweede Kamer dat Minister Kamp de product- en bedrijfschappen moet opheffen.

De meer dan honderdduizend winkels in ons land zijn samen een van de grootste werkgevers van ons land. “Die sector verdient een goede ondersteuning juist omdat alle maatschappelijke problemen direct op de winkelvloer zichtbaar worden”, aldus Elrie Bakker, voorzitter van het HBD.

Volgens Kamerleden moeten ondernemers die gezamenlijk activiteiten ten behoeve van de sector willen oppakken, zichzelf organiseren in private organisaties zoals brancheverenigingen. Het HBD is het daar mee eens, maar benadrukt dat juist die brancheverenigingen vragen om ondersteuning van het bedrijfschap.

“Veel problemen waarmee de winkelier en dus de brancheorganisatie zich geconfronteerd ziet zijn niet specifiek voor een bepaalde branche. Het is dan wel zo efficiënt als er op sectorbreed niveau oplossingen worden gevonden die vervolgens met behulp van de brancheorganisaties weer kunnen worden uitgerold” stelt Bakker. “Bovendien gaat het in de detailhandel vooral om kleine ondernemingen. Deze ondernemers staan vaak alleen in hun zaak. Veel van hun tijd zijn zij kwijt met overleven en zorgen dat zij het hoofd boven water houden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!