Online kerstomzet in VS hoger dan ooit

De online omzet in de VS heeft de afgelopen week een recordhoogte bereikt van 6,2 miljard dollar. Dat is een stijging van veertien procent ten opzichte van dezelfde week in 2010, zo blijkt uit data van comScore.

Als mensen in het weekend voor Kerst bestelden, hadden zij de garantie dat hun pakket nog voor Kerst werd bezorgd. Dit zorgde voor een omzet van 1,04 miljard dollar. “Nu Kerst dichterbij komt zien we een verschuiving plaatsvinden van online naar offline”, aldus Gian Fulgoni, voorzitter bij comScore.

“Veel online retailers springen hierop in door de verzendtijd te verkorten naar één dag. Zo kunnen consumenten nog op Kerstavond hun cadeau’s bestellen.” Fulgoni verwacht dat de laatste dagen van december nog zo’n vijf à zes miljard dollar op zullen leveren. “Al met al draait de online retail een uitstekend seizoen.”

In de 48 dagen voorafgaand aan 18 december namen de verkopen met vijftien procent toe tot bijna 32 miljard dollar. De totale online kerstinkopen schieten in 2011 al voorbij het record van 2010, terwijl er nog twee weken te gaan zijn. In 2010 lag het record op 32,6 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!