IKEA bouwt eigen wijk

IKEA doet ook in muren, vloeren en daken. Inter IKEA Holding Services kondigde aan een complete wijk te gaan bouwen in Stratford, Oost Londen, net buiten het Olympische park van 2012. In de wijk worden twaalfduizend huizen en een groot aantal kantoren, winkels en cafés geplaatst. Auto’s worden uit de wijk geweerd. Parkeren gaat onder de grond. De bedoeling is dat inwoners zo veel mogelijk te voet kunnen doen.

Het project gaat niet gepaard met de retailbranche van IKEA. De huizen worden dus niet volledig aangekleed met IKEA producten. De bouw van het project begint in 2013, na de Olympische Spelen, en zal zo’n vijf jaar duren.

Onduidelijk is hoeveel IKEA voor de grond heeft moeten betalen. Wel is bekend dat het bedrag hoger is uitgevallen dan de geschatte 39 miljoen dollar. In de wijk worden ook historische gebouwen gerenoveerd of nagebootst.

Harald Müller, business development manager bij Inter IKEA, spreekt van een nieuwe hotspot in Londen. “Niet om arrogant te zijn, maar dit zal zeker een populaire plek worden onder inwoners van Londen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!