Tweejaarlijkse modeuitverkoop België weer van start

Modeliefhebbers kunnen de komende maand op koopjesjacht bij onze zuiderburen. In België startte dinsdag de zogenaamde solden, de uitverkoopperiode in de modesector, die nog tot eind januari zal duren. De solden is één van de twee wettelijk toegestane saleperiodes voor de modesector in België: in juli vindt de tweede solden van het jaar plaats.

Kledingwinkels verkopen sommige items met zo’n hoge korting dat ze er verlies op maken. Dergelijke kortingen, oplopend tot zeventig procent, zijn de rest van het jaar verboden. In de vier weken voorafgaand aan de solden, de zogeheten sperperiode, mag er geen reclame gemaakt worden voor prijsverlagingen. Korting geven is wel toegestaan. Wanneer een winkel de regels niet navolgt wordt een boete geriskeerd die kan oplopen tot duizend euro per product.

België heeft deze regels ingevoerd om kleine winkeliers te beschermen tegen concurrentie van grote internationale winkelketens. Als kortingen het hele jaar zijn toegestaan, kunnen kleine zelfstandigen niet op tegen de grote ketens, stelt Lux Ardies, woordvoerder van ondernemersorganisatie Unizo.

De regeling vindt niet overal steun omdat het in strijd zou zijn met de vrije handel. België is het laatste Europese land dat de regels omtrent uitverkoopperiodes nog handhaaft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!