Leon Mode maakt toch doorstart

De Nederlandse damesmoderetailer Leon Mode maakt tegen alle verwachtingen in een doorstart. In september leek de situatie van Leon Mode nog troosteloos. Inmiddels is bekendgemaakt dat een aantal filialen, het klantenbestand, de handelsnaam, de website en bedrijfsmailadressen zijn overgenomen. De winkels in Alkmaar, Leiden en Sassenheim hebben hun deuren weer geopend voor consumenten. Een winkel in Den Bosch zal medio januari weer openen.

De keten had volgens curator Willemse al lang last van de krimp in de damesmodesector. In 2008 vond er al een reorganisatie plaats, maar dat mocht niet baten. Volgens eigenaar Raymond Hebbelinck was het eerste halfjaar van 2011 zo dramatisch, dat de keten genoodzaakt was faillissement aan te vragen. “Er kwam geen hond meer binnen”, aldus Hebbelinck.

Ten tijde van het faillissement waren er nog 26 filialen open en werkten er zo’n 125 medewerkers, waarvan een aantal in deeltijd. De keten geeft nu aan weer op zoek te zijn naar nieuw personeel, waaronder verkoopsters en oproepkrachten. Wat de precieze plannen voor de keten zijn is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!