'Shoppen op luchthaven niet goedkoper’

Wie goedkoop denkt te winkelen in het passagiersgedeelte van Europese luchthavens komt vaak bedrogen uit. Volgens een steekproef van de ANWB is winkelen op deze plekken soms zelfs duurder.

Sinds 1999 hebben reizigers in de Europese Unie geen recht meer op belastingvrij winkelen op vliegvelden. Toch heerst er bij veel reizigers nog steeds het beeld dat winkelen op deze plekken een stuk goedkoper is. Om te testen of dat daadwerkelijk zo was, kocht ANWB op de vliegvelden zestig verschillende producten uit de categorieën parfum, drank, tabak en elektronica. Slechts acht van deze zestig producten waren op alle luchthavens goedkoper. In Londen Heathrow hoefde men het minst voor de producten te betalen, terwijl Praag, Parijs en Barcelona gemiddeld een hogere prijsvoering hebben.

Op Schiphol bleken vooral sigaren, sommige stropdassen en horloges voordeliger geprijsd te zijn in vergelijking met andere bezochte luchthavens. Voor parfum en alcohol zijn consumenten goedkoper uit op luchthavens dan in de winkelstraat. Cd’s, dvd’s en elektronica zijn vaak duurder op vliegvelden. Volgens de toeristenorganisatie leggen luchthavens steeds meer de nadruk op exclusieve, dure merkproducten, in plaats van aantrekkelijke prijsvoordelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!