‘Webwinkeliers door vonnis rechtbank in het nauw’

Nederlandse webwinkeliers komen in een lastig parket nu de rechter heeft besloten dat de Axsys Group van een bedrijventerrein moet verdwijnen. Dat zegt directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org in een reactie op de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Volgens de rechtbank is er bij Axsys Group, die webwinkels in drank runt, sprake van detailhandel. De onderneming zou daarom niet thuishoren op het bedrijventerrein in Schijndel.

Volgens Jongen zijn deze online retailers niet welkom in een woonwijk of buitengebied, maar nu ook niet op een bedrijventerrein. “Dan kunnen ze zich in een winkelgebied vestigen, maar webshops zonder etalage en showroom passen daar niet.”

Thuiswinkel.org gaat met de Vereniging van de Nederlandse Gemeenten (VNG) om de tafel zitten om een oplossing te zoeken voor het probleem. Jongen vindt dat er bij gemeenten een omslag in denken plaats moet vinden zodat zij bij bestemmingsplannen standaard rekening houden met online shops. Zo moeten er uitzondering- of ontheffingsbepalingen worden opgenomen die rekening houden met de feitelijke ruimtelijke uitstraling van de webwinkel. Er moet een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen klassieke detailhandel en webdetailhandel, of een combinatie daarvan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!