Albert Heijn ligt overhoop met franchisenemers

De relatie tussen supermarktbedrijf Albert Heijn en zijn franchisenemers verloopt stroef. Franchisers zeggen dat Albert Heijn hun vrijheid beknot. Bemiddelingspogingen hebben geen resultaat opgeleverd.

Van alle Albert Heijn-vestigingen is ongeveer een kwart in handen van franchisers. Een aantal van hen beheert meer dan één filiaal, de grootste heeft zestien vestigingen onder zijn hoede. Wanneer franchisenemers hun winkel willen verkopen, moeten ze die eerst aanbieden aan de andere franchisers en aan Albert Heijn zelf. Deze regeling zorgt steeds vaker voor problemen.

Een woordvoerder van Albert Heijn stelt dat franchiseondernemers altijd beschouwd werden als “kleine, lokaal gewortelde ondernemers die iets doen wat wij niet of minder goed kunnen” en dat het niet de bedoeling was dat er ondernemers zouden zijn met meer dan vijf, tien winkels. “Maar het is niet zo dat wij dat terug willen draaien”, aldus de woordvoerder.

Lange tijd spraken beide partijen alleen met elkaar in het bijzijn van een mediator. Nu ook deze bemiddeling geen resultaat opleverde, hebben de franchisers een bureau opgezet met een juridisch geschoolde directeur. “We zijn in constructief overleg over de toekomst van het franchisecontract”, meldt ook de woordvoerder van Albert Heijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!