Dubai Mall best bezochte attractie ter wereld

De meest bezochte attractie ter wereld is een winkelcentrum. De Dubai Mall trok in 2011 54 miljoen bezoekers en laat daarmee zelfs de stad New York achter zich, goed voor vijftig miljoen bezoekers. En de groei is er nog lang niet uit, meent Mohamed Alabbar van mall eigenaar Emaar vastgoed. “Voor volgend jaar gaan we uit van zestig miljoen.”

De Dubai Mall is qua oppervlakte zo groot als vijftig voetbalvelden en biedt ruimte aan 1200 winkels. Parkeren is geen probleem, er is ruimte voor 14 duizend auto’s. Ook telt het complex 120 restaurants en cafés, verspreid over vier verdiepingen. Verder is er een diepzeeaquarium gehuisvest, net als een megafontein, overdekt attractiepark met negen achtbanen, een bioscoop met 2800 zitplaatsen en voor de kleintjes is een complete stad nagebouwd in kinderformaat. En dan is er ook nog een ijsbaan in het complex, dat midden in de woestijn ligt.

Het winkelcentrum in het emiraat is de allergrootste mall ter wereld die in gebruik is. In het Chinese Dongguan staat een nog grotere, de South China Mall, maar dat complex staat voor 99 procent leeg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!