Snelle ontwikkeling van mobiel bankieren

Het regelen van geldzaken met de mobiele telefoon wordt steeds populairder. De hiervoor ontwikkelde applicaties
van ING, ABN Amro en Rabobank  zijn het afgelopen jaar miljoenen keren gedownload. De onverwacht snel toenemende populariteit van online bankieren zorgt er volgens de banken voor dat het volgende stadium sneller in zicht is: mobiel betalen.

De snelle groei van mobiel bankieren in ons land wekt verbazing bij de drie grootste Nederlandse banken, ABN Amro, ING en Rabobank. “De vlucht die mobiel bankieren heeft genomen heeft al onze verwachtingen en ambities overtroffen”, meldt Michael Koutstaal, directielid van ING Bank. Zes weken na de lancering is de gratis ING-app al zeshonderdduizend keer gedownload. ABN Amro, dat in juni een mobiel bankieren-app op de markt bracht, heeft naar eigen zeggen vijfhonderdduizend unieke gebruikers. De applicatie van Rabobank, de eerste bank die mobiel bankieren introduceerde, heeft op dit moment zo’n 450 duizend gebruikers.

Consumenten reageren enthousiast op de snelheid waarmee nieuwe mogelijkheden aan de applicaties worden toegevoegd. Rabobank is al bezig met de volgende stap: mobiel betalen. De bank doet op dit moment proeven waarbij klanten met hun smartphone langs een scanner bij de kassa zwaaien. De technologie werkt op basis van een zogenaamde Neard Field Communication-chip.

“De eerste telefoons waar de NFC-chips is ingebouwd worden in 2013 verwacht, maar er zijn nu al stickers verkrijgbaar die klanten op hun telefoon kunnen plakken en waar de chip is in verwerkt", aldus David-Jan Janse, businessprogrammamanager Mobiel bij Rabobank. "Daar kunnen klanten nu al mee ‘zwaaibetalen’, bijvoorbeeld bij de AH To Go op station Zuid WTC in Amsterdam."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!