Social media zorgt voor groei Bruna.nl

De site van boekenwinkelketen Bruna groeit drie keer harder dan de fysieke winkels van de onderneming. Dat schrijft Emerce op zijn site. De webwinkel noteerde over december 2011 een omzetgroei van 28 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2010. De stenen winkels van Bruna zagen hun cijfers over dezelfde periode groeien met acht procent.

Over het hele afgelopen jaar boekte Bruna.nl een omzetstijging van dertien procent. Een resultaat wat sinds drie jaar niet meer op de online boekenmarkt is vertoond.

Een van de verrassingen aan het einde van het jaar was de verkoop van het boek KanjerGuusje, dat gaat over een kankerpatiëntje. “De verkopen van dit boek zijn geheel tot stand gekomen door de aandacht die dit boek in tweede helft van december kreeg in social media, met name op Twitter”, aldus e-commercebaas Marc Tomassen.

Op Twitter deed het bericht de ronde dat dit boek bij Bruna te koop zou zijn. Toen bleek dat dit niet het geval was, besloot Bruna het per direct in de schappen op te nemen. “Dit leidde uiteindelijk een explosieve online verkoop”, aldus Tomassen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!