‘Kampeersupermarkt’ hoopt op doorstart

De Rotterdamse kampeer- en caravanspecialist Vervat, die in september kopje onder ging, hoopt in het voorjaar de deuren opnieuw te openen. “We hebben de inventaris, de goodwill en de intellectuele eigendommen uit de failliete boedel teruggekocht en zijn nu op zoek naar een investeerder. Er staat een mooi, schuldenvrij bedrijf met een trouwe klantenkring en een grote naamsbekendheid”, aldus eigenaar Bram Vervat.

Vervat werd in 1963 opgericht en verkocht in de jaren zeventig en tachtig naar verluidt meer dan duizend nieuwe caravans per jaar. “We waren de eerste met een kampeersupermarkt, hadden vestigingen in Ede en Amsterdam en hier in Rotterdam boekten we jaaromzetten van 25 miljoen gulden.”

Maar de vraag naar caravans en andere kampeerartikelen liep terug. “Vliegvakanties werden zó goedkoop en door de opkomst van goedkope polyestertenten moet je veel meer verkopen om dezelfde omzet te halen. Daarom hebben we twee vestigingen gesloten en het personeelsbestand via natuurlijk verloop teruggebracht om het hoofd boven water te houden”, licht Vervat toe.

“Als we een doorstart kunnen maken, komen er hooguit tien caravans in de showroom te staan. In de wintermaanden willen we een deel van de vloer inruimen voor andere producten”, zegt Vervat. “Het is zwaar, maar ik weet dat als ik hier eenmaal doorheen ben, ik me weer als een vis in het water voel in de zaak.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!