NFC amper aanwezig in huishoudens

Fabrikanten van consumentenelektronica laten de draadloze communicatietechnologie NFC nog even voor wat het is.

In de mobiele telecomsector is de technologie een hype, maar op de Amerikaanse elektronicabeurs CES waren de NFC-demonstraties ver te zoeken. Intel en NXP lieten zien hoe online shoppen en internetbankieren makkelijker kunnen worden.

De consument hoeft enkel zijn pasje, of een andere chipdrager, langs de computer of een terminal te vegen. Maar dat is niet het enige toepassingsgebied voor NFC. De chips kunnen alle afzonderlijke elektronica in een huis met elkaar verbinden. Iemand die een film op zijn telefoon kijkt kan deze met een enkele handeling zo overdragen naar het tv-scherm.

Volgens Sony kan de chip zelfs de status van een mobiele telefoon veranderen als deze zich in een andere omgeving bevindt. De gedachte achter deze demonstratie is dat een mobiel anders is ingericht voor het slapen gaan, dan tijdens een drukke kantoordag.

Op Blackberry’s wordt de NFC-installatie al veelvuldig gebruikt. Twee eigenaren van een Blackberry kunnen date met elkaar uitwisselen. Volgens kenners zal dit binnen enkele tijd gangbaar worden op alle smartphones en tablets. Volgens advierbureau Deloitte werden er in 2011 zo’n vijftig miljoen apparaten met NFC-mogelijkheden verkocht. In 2012 zullen dat er tweehonderd miljoen zijn en volgend jaar zo’n driehonderd miljoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!