'Retail moet online groei zoeken in China en Brazilië'

De wereldwijde online retail heeft zijn top nog lang niet bereikt. Volgens ‘Global eCommerce 2012, onderzoek van Forrester Research, hebben China, de VS, India, Japan en Brazilië het hoogste aantal onine gebruikers ter wereld. China en Brazilië is er echter nog genoeg ruimte voor ontwikkeling. Deze landen zouden voor buitenlandse vooral aantrekkelijk zijn omdat de jaarlijkse groeiverwachting enorm is. Bovendien is het publiek dat in het land online shopt van alle leeftijden. Wel is er in deze landen nog mogelijkheid voor groei op het gebied van multichannel shopping.

Om de markt te betreden moeten retailers wel op de hoogte zijn van de cultuur, de betaalsystemen, de voorkeur van consumenten en de logistiek in het land. Zo zijn Braziliaanse consumenten gek op promoties, worden er in het land bijna nooit verzendkosten gerekend en doet vooral consumentenelektronica het goed online. Voor online aankopen gebruiken Braziliaanse consumenten meestal hun creditcard.

Volgens Forrester Research is de prijs in China erg belangrijk. Slechts twintig procent van de Chinese consumenten maakt gebruik van e-mail, en het gebruik van een creditcard ligt op slechts vijftien procent. Social media is er erg populair. In beide landen moeten retailers er rekening mee houden dat ze moeten opboksen tegen lokale spelers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!