'Lokale belasting retail stijgt minder hard'

De toename van lokale heffingen voor winkeliers zal meevallen. Dit verklaarde Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, dinsdag als reactie op klachten van Detailhandel Nederland.

Hij liet weten dat de belastingen met 2,5 procent stijgen en verder gaat de overheid elk jaar kijken naar de lastenstijgingen voor kleine winkeliers. Detailhandel Nederland is op zijn zachtst gezegd niet blij met de uitspraken van Bleker. “Premier Rutte heeft zelf gezegd dat de lasten niet zouden stijgen, maar uit het eigen onderzoek van de staatssecretaris blijkt dat ze dus wel stijgen”, aldus Jelger Zee, secretaris Vestigingszaken Detailhandel Nederland.

Detailhandel Nederland heeft vooral commentaar op de verhoogde reclamebelasting, maar hier werd volgens de organisatie niet naar gekeken in het onderzoek die de staatssecretaris aanhaalt. “Die zijn ook relatief van mindere betekenis”, verklaart Bleker. Volgens de brancheorganisatie kunnen deze kosten toch erg oplopen. Er is een geval bekend dat één ondernemer vijfduizend euro aan reclamebelasting moest betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!