Kijkshop zet mistgeneratoren in tegen inbrekers

Inbrekers maken bij Kijkshop weinig kans om spullen te stelen en te ontsnappen. De retailer installeert mistgeneratoren in zijn 104 winkels, die in geval van een inbraak de winkel binnen enkele seconden met een ondoordringbare mist vullen.

“Bij veel vormen van inbraakalarm blijft er voor de daders nog voldoende tijd over om goederen mee te nemen en weg te komen. De Bandit Mistgeneratoren zorgt er in een korte tijd voor dat inbrekers een maximaal zicht van 35 centimeter hebben”, vertelt Mark van Zutphen, manager bouw en techniek van Kijkshop. De winkelketen reageert positief op de eerste resultaten van het Belgische initiatief. Ook supermarkten en tankstations hebben hun interesse in het systeem getoond.

Mistgeneratoren zijn makkelijk te installeren en zijn goedkoper dan rolluiken. Bovendien is er na een inbraakpoging vaak schade aan de rolluiken, wat extra kosten met zich meebrengt. “Nadat Bandit in werking is getreden, is de ruimte gemiddeld binnen een uur weer bruikbaar omdat er geen residu van de mist achterblijft. Het is ook mogelijk om slechts een beperkt gedeelte van de ruimte met mistgeneratoren te beveiligen, bijvoorbeeld een plek waar verhoudingsgewijs veel waardevolle goederen liggen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!