Britse retailers vrezen hoge heffingen

Als de belasting voor bedrijven in Groot Britannië nog hoger wordt, moeten veel grote retailers hun deuren sluiten. Daar waarschuwen wanhopige retailers de Britse regering voor. De zogenoemde business rates, heffingen op particuliere bedrijven, moeten in april met 5,6 procent stijgen.

Ketens als Peacocks, La Senza en Barrats bevonden zich al in financiële moeilijkheden door de hoge heffingen. Het British Retail Consortium riep de regering vorige week daarom herhaaldelijk op de stijging te herzien.

De heffingen stijgen jaarlijks in april met het zelfde niveau als de inflatie van de Retail Price Index in september. Deze inflatie bedroeg in september vorig jaar 5,6 procent. Sindsdien is de RPI elke maand gedaald, waardoor deze nu op 4,8 procent staat.

“Retailers krijgen te maken met een forse stijging van de belastingen, simpelweg omdat de RPI in september onnatuurlijk hoog lag”, aldus het British Retail Consortium. Het BCR eist daarom een herziening van de manier waarop de jaarlijkse stijging is berekend. “In een tijd als deze hebben retailers zekerheid nodig. Een plotselinge verhoging van hun rekeningen draagt daar allerminst aan bij.”

Andere retailorganisaties pleiten ook voor snelle actie, om zo kleine winkels staande te houden en te stabiliseren. Zij zouden van essentieel belang zijn bij het doen opleven van winkelstraten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!