Retailers maken zich op voor feestdagen

De kerstboom is amper afgetuigd of retailers hebben hun plannen voor het feestseizoen van 2012 alweer klaarliggen. De laatste maanden van 2011 boekten Amerikaanse retailers een forse omzetgroei. Om het maximale uit het aankomende kerstseizoen te halen, gaan retailers behoorlijk investeren en verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van Shop.org, genaamd eHoliday Post-Holiday Study. 

Zo willen Amerikaanse retailers zich richten op beter voorraadbeheer voor het online kanaal. Veel winkeliers geven daarnaast aan de infrastructuur en capaciteit van hun website te willen verbeteren.

Ook de marketing en promoties moeten eraan geloven. Retailers investeren in hun vindbaarheid door zich bezig te houden met SEO/SEM. Ketens willen tevens de verzending en afronding van een bestelling verbeteren. Er wordt daarom veel geld en tijd gestoken in het optimaliseren van de logistiek. Bovendien moet de verzendtijd verkort worden.

Zoals eerder werd voorspeld gaan ketens geld steken in m-commerce. Door de website te optimaliseren voor smartphones en tablets kunnen retailers het maximale uit dit kanaal halen. Als laatst geven retailers hoog op over klantervaring. De ‘shopping experience’ moet volgens de winkelbedrijven niet alleen in de winkel optimaal zijn, maar ook online.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!