H&M slaat India mogelijk over

Fashionretailer Hennis & Mauritz twijfelt over een entree in India. Eerder deze maand versoepelde India haar wetten ten opzichte van buitenlandse retailers. Het Zweedse winkelbedrijf is echter nog niet overtuigd dat een aanwezigheid in het land werkelijk winst op zal leveren.

Dertig procent van de verkochte producten moet nog steeds bij kleine of middelgrote Indiase leveranciers vandaan komen. “India is een interessante markt voor H&M”, aldus Hacan Andersson, woordvoerder bij H&M. “We moeten echter nog beslissen of we hier winkels gaan openen, en wanneer we dat willen gaan doen.”

Ook IKEA had tot voor kort interesse in het betreden van de Indiase markt. Nu dat eenvoudiger is geworden, is de meubelgigant nog aan het twijfelen of het wel aan de eis van de regering kan voldoen. Voor retailgiganten is het namelijk moeilijk om dertig procent van hun producten bij lokale leveranciers vandaan te halen.

“Als een leverancier de aantallen kan leveren die retailers als H&M nodig hebben, dan wordt deze niet als lokaal gezien”, aldus Amit Bagaria van retail consultancy bureau Asipac Projects. "Voor retailers is het echter ook onmogelijk om met verschillende, kleinere leveranciers te werken. Op deze manier is het moeilijk om de kwaliteit van de producten te waarborgen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!