Retailverkopen EU blijven kelderen

Retailers in de eurozone hebben in december 0,4 procent minder verkocht dan de maand ervoor. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De cijfers komen als een verassing, aangezien economen gemiddeld een toename van de verkopen met 0,3 procent hadden voorspeld.

Over de gehele Europese Unie stegen de verkopen wel, met gemiddeld 0,3 procent ten opzichte van november. Vooral in Malta en Slovenië gingen er minder producten over de toonbank (min drie procent). In Portugal (plus 2,2 procent) en België (plus 1,5 procent) draaiden retailers een sterke maand ten opzichte van november. Het statistiekbureau gaf nog geen inzicht in de cijfers over de Nederlandse detailhandel.

De verkopen in de eurozone lagen in december gemiddeld 1,6 procent lager dan in het jaar ervoor. In Portugal daalden de verkopen met negen procent het sterkst.

In de Verenigde Staten had de detailhandel in december wel een goede maand. Verwacht werd dat consumenten daarom in januari de hand op de knip zouden houden. Volgens analysebureau Thomson Reuters stegen de verkopen echter tegen alle verwachtingen in met 4,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. “Retailers hebben afgelopen maand in ieder geval hun sales producten van de hand kunnen doen”, aldus persbureau Thomson Reuters.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!