Bruna verovert Zuid-Holland

Bruna opent zaterdag vier nieuwe winkels in Oud-Beijerland, Barendrecht en twee in Spijkenisse. “In deze plaatsen had Bruno nog geen vestigingen. Door de nieuwe filialen verstevigt Bruna haar marktpositie in dit gedeelte van Zuid-Holland”, aldus algemeen directeur Peter Brouwer.

Het einde van de expansie van de lees- en schrijfwinkelketen is nog niet in zicht. “Er staan nieuwe vestigingen op de planning, maar daar kan ik nog geen details over verstrekken”, vertelt Brouwer. “Veel boekwinkels moeten sluiten. Bruna kijkt dan welke winkels in het bedrijfsprofiel passen en besluit vervolgens al dan niet tot overname van een vestiging. Dat was bij de vier Zuid-Hollandse panden ook het geval.” Bruna heeft volgens de directeur een goede dekking in Nederland. “Er zouden nog wel twintig à dertig filialen aan ons netwerk toegevoegd kunnen worden, maar dit is geen absoluut doel.”

Brouwer, die de omzet van Bruna met name in december 2011 fors zag stijgen, constateert dat de consument het nieuwe jaar zeer afwachtend begon. “De consument blaakt niet van vertrouwen en dat is nog een understatement.” De winterkou gooit bij Bruna overigens geen roet in het eten, doordat de winkelketen ook een webshop heeft. Brouwer meldt dat de online verkopen hierdoor ook bij Bruna toenemen. De winkelketen bereidt zich bovendien voor op Valentijnsdag. Brouwer: “De verkopen voor Valentijnsdag vinden altijd plaats in de laatste drie, vier dagen voor 14 februari. Wij zijn er klaar voor.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!