Parijse warenhuizen varen wel bij Chinezen

Frankrijk ziet het aantal Chinese toeristen dat het land bezoekt explosief stijgen. Vorig jaar verwelkomde Frankrijk zo’n 900 duizend Chinezen, waarvan er ongeveer 500 miljoen in en rondom Parijs verbleven. “De Chinezen geven meer geld uit aan winkelen dan aan hun hotel. Dat doet geen enkele andere groep toeristen hen na”, aldus Thomas Deschamps van het Parijse Toerismebureau.

De Aziatische klant is koning in de Parijse warenhuizen. “We hebben zo’n honderdvijftig Chineessprekende verkopers in dienst”, meldt Pierre Pelarrey, directeur van warenhuis Printemps. Dit is voor Printemps een logische inspanning, want er valt veel geld te verdienen aan de Chinese toeristen. “Chinezen geven bij ons gemiddeld 1500 euro per persoon uit, vooral aan sierraden en horloges. Dat is zes keer zoveel als de gemiddelde Franse klant”, vertelt Pelarey.

Ook in Nederland stijgt het aantal Chinese toeristen fors. Dit jaar zal het aantal Chinezen dat Nederland bezoekt met vijftien procent stijgen tot 185 duizend, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!