Herstelplan moet Bakker Bart vlot trekken

Bakker Bart probeert met een herstelplan ondernemers die financieel in de knel zitten, uit het slop te trekken. Interne analyses wijzen uit dat er circa vijftig franchisenemers financiële problemen hebben. Zowel ondernemers als moederbedrijf Bart’s Retail nemen te veel risico, waardoor de hele formule gevaar loopt, aldus de conclusie.

Bart’s Retail stelt dat het gaat om zo’n twintig ‘zorgondernemers’. Voor deze franchisers wordt nu nagegaan of er nog toekomst voor hen is, laat algemeen directeur Bert Bargboer weten. Een ondernemer die anoniem wil blijven meent dat deze zogenaamde ‘zorgondernemers’ technisch failliet zijn.

De geldproblemen van de Bakker Bart-ondernemers hebben volgens John Gerressen, voorzitter van Bart’s Franchise Vereniging, verschillende oorzaken. Sommige ondernemers hebben te veel kosten, andere te weinig omzet en weer andere keren zichzelf gewoon te veel loon uit. Ook de nieuwe huurcondities zouden een rol kunnen spelen, al benoemt Gerressen deze mogelijkheid niet. Eerder droegen franchisers tien procent van de omzet af aan huur, maar tegenwoordig betalen zij een vaste huursom. Met dalende omzetten zou dit voor sommige ondernemers een problematische situatie opleveren.

Na gesprekken met de problematische franchisenemers, wil Bakker Bart ook de ketenmarge verhogen. Het betrokken advocatenkantoor AG noemt bezuinigen een optie, maar Bert Bargboer, directeur van Bart’s Retail, ziet andere mogelijkheden. “We moeten activiteiten bedenken om mensen de winkel in te lokken”, aldus Bargboer. “We mogen wel wat rebelser worden, een beetje lef en lol erin”, waarmee de directeur de lijn van oprichter Bart van Elsland volgt. Ook internetverkoop is een manier om te groeien. “We willen terug naar de roots, maar dan 2.0.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!