CoolCat geeft M&S Mode opfrisbeurt

Het imago van M&S Mode zal de komende tijd flink onder handen genomen worden. De formule werd onlangs gekocht door CoolCat en gaat verder onder de naam MS Mode. De kledingketen moet de Zara voor grote maten worden. “Met het merk is niks mis. Maar M&S was een hele saaie bedoening. Producten waren achterhaald en prijzen waren te hoog. Nu gaan we voor maatje 40 tot en met 52 hele leuke kleding maken”, aldus Roland Kahn, de nieuwe eigenaar van de kledingketen.

De overname door CoolCat lijkt geen recept voor succes: na de aankoop bleek M&S een puinhoop te zijn. Het voorraadbeheer klopte niet, er werd niet ingespeeld op de vraag van klanten en er werd te duur ingekocht. “Van het beschikbare budget voor het aanstaande seizoen van een half jaar was al 95 procent besteed. En de kerstcollectie kwam in januari binnen”, vertelt Kahn. “De manier van werken was helemaal fout.”

“We hebben direct alle verliezen genomen. Op het hoofdkantoor zijn inmiddels veertig man weg”, vervolgt Kahn. “M&S Mode verloor alleen al in de laatste vier jaar twintig procent van zijn klanten. Maar geloof me: de klant zal weer terugkomen”, aldus Kahn. 

Eerder: Roland Kahn: "Op naar 1000 winkels"

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!